با نقد و بررسی بازی Darkestville Castle همراه تیم ما یعنی IRG Review باشید تا نگاهی داشته باشیم به این بازی معمایی و پوینت اند کلیک که در سال 2017 برای بسیاری از پلتفرم های مختلف منتشر شد.
ابتدا باید اشاره کنیم که این بازی توسط استدیو Epic Llama ساخته شده. استدیویی که ما اون رو با Champions Of Chaos II میشناسیم.در این بازی ما نقش یک شبح به نام Cid رو بازی میکنیم که در قلعه ای در شهر دارکست-ویل زندگی میکنه. Cid که خودش رو یک شیطان بزرگ میدونه در واقع بیشتر یک دسیسه چینه که مردم شهر رو برای لذت خودش سعی میکنه بترسونه و اذیت کنه. در این میان یک فرد پیدا شده که خیلی از این شیطنت های Cid خسته شده و تصمیم گرفته که اون رو در قلعه اش زندانی کنه. یکی از نکات جذاب این بازی که در ابتدا به چشم میخوره تم طنز تاریک و تلخشه که برای بسیاری از فن های اینجور داستان ها با این سبک و سیاق دلنشین و زیباست. میشه گفت طراحی هنری و شخصیت های داستان یک سری الهاماتی هم از آثار تیم برتون بزرگ گرفته اند.
داستان Darkestville Castle و نوع روایتش بسیار قوی کار شده و میتواند بازیکن را تا مدت ها سرگرم کند. داستان به دام افتادن سید داستان ما در قلعه و مواجهه اش با یک سری شیطان-کش که برای نگه داشتن و زندانی او در این قلعه استخدام شده اند و سیستم دیالوگ محور و پوینت اند کلیک بازی کمک شایانی به جذابیت این بخش میکند.کاریزمای شخصیتی سید و طراحی جذاب و بامزه اش که در عین این بامزه بودن ترسناک هم میتواند باشد یک نکته قوت بسیار خوب برای این بازیست چرا که کلیشه پروتاگونیست تک بعدی و خوب را تا حدودی کنار میگذارد و سعی میکند با شخصیت پردازی جذاب سید داستان را همواره جذاب و تازه نگه دارد. باید حتما مواجهه و اینتراکشن Cid با شخصیت های دیگر داستان را ببینید تا متوجه منظور من بشید!
گرافیک و طراحی هنری بازی خوب است و چیز خیلی زرق و برق داری نیست! بگذارید بهتر بگویم. از نظر گرافیکی برای این سبک بازی ها راستش یک خورده ضعیف است چون بازی های کلیک زنی به دلیل ثابت ماندن دوربین و آزادی عمل کم برای گردش در محیط , معمولا گرافیک به مراتب بهتری را اراِیه میدهند چون نیازی به استفاده زیادی از منابع سیستمی و مالی ندارد. Darkestville Castle اما از طرفی سعی کرده با گرافیک هنری بوم گونه خود که بیشتر مثل نقاشی میماند در پی جبران این استایل خود در بیاید. باید توجه کرد که بهرحال این یک بازی ایندی میباشد با بودجه بسیار کم پس میتوان به راحتی از گرافیک بازی چشم پوشی کرد چه بسا اینکه از نظر هنری میتواند بسیار قابل قبول و حتی عالی جلوه کند!
یکی از مشکلات مهم بازی را میتوان از فونت و نحوه کار کردن با UI این بازی نام برد. نوشته ها بسیار بزرگ بر بالای سر شخصیت ها یا پایین صفحه قرار میگیرند. فونت بسیار عادی و معمولی ای دارند و حتی گاه دیالوگ ها بر روی هم سوار میشوند و باعث حواس پرتی بازیکن میشوند. این فونت و سیستم دیالوگ ها به علاوه UI نه چندان جذاب بازی حتی گرافیک هنری بازی را هم تحت تاثیر میگذارد و یه جورایی یک حس بی کیفیت بودن به بازی القا میکتد و خیلی از نکات مثبت بازی را در زیر بال خود به سمت محو شدن میکشاند.
از نکات قوت بازی هم میتوان به تنوع شخصیت های مختلف و محیط های گوناگون اشاره کرد که هرکدام با موسیقی امبینت خاص خود , روحی به بازی میبخشند و حس یک شهر و قلعه واقعی را القا میکنند. صداگذاری های شخصیت ها قابل قبول میباشد هرچند باز هم تمرکز اصلی روی شخصیت اصلی یعنی Cid گذاشته شده و باقی شخصیت ها صدای جنریک و معمولی ای در مقایسه با او دارند. از نظر طراحی شخصیت ها هم این مورد صادق است. در کل اکتینگ و بازی شخصیت ها چندان به دل نمیشیند.
بازی در مراحل خود با اینکه از تنوع و پازل های متنوعی برخوردار است اما بخش عمده ای از بازی به Back-Tracking و بازگشت به محیط های قبلی برای انجام ماموریت های جدید یا پیدا کردن آیتم های جدید ختم میشود. باید اشاره کرد که انیمیشن های شخصیت ها هم از مشکل های بسیاری بهره میبرند و بسیار ساده هستند.
برای تمام کردن این بازی به چیزی حدود 5 ساعت نیاز دارید که برای همچین داستان و دنیایی شاید کوتاه به نظر برسد اما بی شک تجربه بسیار خوب و سرگرم کننده ای را ارایه میدهد.
در سخن پایانی باید گفت که این بازی پر است از شوخ طبعی و طنز تاریک همراه با شخصیت اصلی دوست داشتنی , داستانی جذاب و گرافیک هنری قابل قبول که معماهای متعدد و جالبی را در خود جای میدهد. بی شک تجربه این بازی میتواند حس لذت بخشی باشد اما نباید از مشکلات بازی مثل صداپیشگی ها , سیستم UI و فونت بازی , بک-ترکینگ بسیار و… اشاره کرد.
- گرافیک هنری قابل قبول
- شخصیت اصلی جذاب
- دنیای جالب و داستان خوب
- سیستم بسیار ضعیف HUD و فونت ها
- صداپیشگی های متوسط و رو به پایین
- بک ترکینگ بسیار