امروز با ما همراه باشید که سری زدیم به بازی Crysis Remastered اثر استدیو سازنده معروف آلمانی یعنی Crytek و میخوایم با هم نقد و بررسی این بازی معروف رو که ابتدا در سال 2007 منتشر شد و حال پس از تقریبا 13 سال بازسازی شده رو داشته باشیم.
Crytek در سال 2007 برای اولین بار با بازی Crysis یک بنچمارک گرافیکی را برای جهانیان تعریف کرد. بازی ای که گرافیک خیره کنندش هنوز بعد سالها از انتشارش چشم نواز و امروزی به نظر میاد و شوخی معروف “BUT CAN IT RUN CRYSIS?!” را پس از سالها از گذشت نسل هفتم کنسول ها بر روی سیستم های جدید و کنسول های نسل نهم و امروزی را ما استفاده میکنیم. در بازار داغ این چند سال یا شاید بتوان گفت از ابتدای شروع نسل هشتم تا به امروز که بازی های بازسازی شده یا به اصطلاح ‘Remastered’ بسیار محبوب میباشند شاهد بسیاری از بازی های بزرگ و معروفی بودیم که دوباره بازسازی شده بودند و بعضی ها نسخه اصلی خود رو بهبود بخشیدن و بعضی بازی ها هم متاسفانه نشون دادن گرافیک بهتر صرفا باعث بهتر شدن بازی شما نمیشود! حال باید دید که نسخه بازسازی شده Crysis چطور تونسته از پس انتظارات بر بیاد.
بازی Crysis در زمان انتشار خودش هم به دلیل گرافیک خیره کننده خودش سخت روی سیستم های اون دوره و بعضا حتی امروزی اجرا میشد. متاسفانه نسخه بازسازی اون نیز این مشکل رو همراه داره و با اینکه گرافیک بازی پاشو از خیره کننده هم فراتر گذاشته اما با اپتیمازیشن بد باعث شده نرخ فریم ریت بازی بر روی سیستم های قوی هم حتی پایین تر از چیزی باشه که باید میبود. با اولین ورود به بازی حس فوق العاده نوستالژی رو حس خواهید کرد و با ورود به جنگل های سرسبز با نورپردازی فوق العاده و تکستچر های عالی دوباره به دنیای جذاب Crysis برخواهید گشت.
Crysis حال قابلیت اجرا بر روی رزولوشن 4K و 8K رو در اختیار کاربران قرار داده ولی همانطور که پیشتر گفتیم اجرای این بازی با این اپتیمازیشن و گرافیک با این رزولوشن ها نیاز به سیستم بسیار قدرتمندی داره و باعث میشه بسیاری از بازیکنان با سیستم هایی معمولی به همان تنظیمات Medium و High بسنده کنند و فرصت لذت از گرافیک جذاب این بازی را با پتانسیل اصلی اون از دست بدن. متاسفانه نسخه بازسازی شده نتونسته به خوبی از پس کیفیت انیمیشن های چهره بر بیاد و هنوز استاندارد این بازی در حد بازی های همان 10 سال پیش میباشد و مقایسه با بازی های روز کمی تو ذوق ما میزند.
سیستم گیمپلی و کامبت بازی همچنان جذاب و لذت بخش میباشد و هوش مصنوعی دشمنان هم بسیار خوب بوده و هر رویارویی و نقشه چینی برای مواجهه با دشمان را نفس گیر و فوق العاده میکند. با قدرت ها و ابلیتی هایی مثل غیب شدن میتوانید از سیستم مخفی کاری بازی استفاده کنید و یا از ویژگی هایی مثل تجهیزات جنگی آینده و عجیب و غریب به سلاخی دشمنان بپردازید. میتوان گفت گیمپلی و کامبت بازی بهبود آنچنانی ای نداشته ولی همانطور که از قدیم گفته اند چیزی را که مشکلی ندارد تغییر نده!
بخش داستانی کلیشه تقریبا خیلی از آثار شوتر اول شخص را دارد. شما یک فرد قدرتمند هستید که باید با سیل عظیمی از دشمنان مبارزه کنید و ناگهان ورود موجودات فرازمینی پا را فراتر گذاشته و شمارا وارد ستینگی علمی تخیلی میکنند. هرچند کلیشه ای بودن همیشه به معنای بد بودن نیست. اگر کلیشه ای که روایت خوبی داشته باشد و باعث شود گیمپلی موسیقی متن و گرافیک دست به دست هم دهند و تجربه ای روان و جذاب را ارایه دهند چرا که نه! اتفاقا داستان و بخش کمپین کرایسیس به خوبی از پس انتظارات بر می آید و اگر توقع نوع داستان پردازی امروزی را ازش نداشته باشیم با توجه به عمر 13 ساله خود همچنان راضی کننده است. بازیکنان در نقش Nomad یک متخصص و جنگاور حرفه ای بازی میکنند که در جزیره لینگشان به مبارزه با دشمنان خود با استفاده از سخت افزار های نانو – تک و پیشرفته میپردازند. و لذت ترکیب مخفی کاری و بزن و بکش با این ستینگ و داستان و گرافیک بسیار خوب است.
البته نسخه ریمسترد مشکلاتی را هم به همراه دارد. به عنوان مثال لودینگ های به شدت طولانی و اعصاب خورد کن بازیکن را که از مرحله ای به مرحله بعد میبرد و غرق دنیای بازی شده از این فضا خارج میکند و باعث میشود اون حس یکپارچگی از بین رفته و تجربه را کمی بدتر میکند. یک سری باگ هایی هم در بازی وجود دارد که البته قابل بخشش اند و تقریبا در هر بازی ای پدیدار میشوند.
استدیو کرایتک در ابتدا بازی Farcry را چند سال پیشتر از عرضه Crysis ساخته بود و یک جورایی این بازی دنباله معنوی غیر مستقیمی است بر فارکرای! ستینگ و دنیای بازی و شخصیتی دور افتاده در جزیره و طبیعت بکر و جنگلی و ترکیب آن با سبک اول شخص بسیار شبیه به آن حس میشود و از این نظر یک نقطه قوت محسوب میشد. بهرحال فارکرای امتحان خود را پس از سالها نسخه پس داده است.
در آخر باید گفت که Crysis در نگاه بسیاری از مردم بیشتر یک بنچمارک گرافیکی است تا یک بازی خوش ساخت! اما این نگاه خیلی سطحی به نظر میرسد زیرا که این بازی علاوه بر گرافیک خیره کننده ترامپ کارت های بیشتری هم در آستین دارد. گیمپلی جذاب و داستان جالب به همراه موسیقی متن خیلی خوب باعث شده تجربه بازی Crysis Remastered از نسخه ابتدایی آن نیز بهتر باشد. هرچند مشکلاتی نیز در پی همه اینها می آید. شاید جالب باشد بگوییم که تجربه این بازی سالهای پیش رو کامل تر میشود! یعنی چه؟ بذارید توضیح دهم. اجرای این بازی بر روی تنظیمات 4K بر روی کارت گرافیک قدرتمند و جدید Nvidia یعنی RTX 3080 روی نرخ فریمی کمتر از 30 فریم اجرا میشود! این یعنی بسنده کردن به تنظیمات 1080 معمولی بر روی حتی قوی ترین کارت گرافیک های موجود در بازار. در حال حاضر سخت افزاری وجود ندارد که حتی بازی را بتواند روی رزولوشن 8K اجرا کند و به نوعی این بازی بیشتر برای آینده ساخته شده است تا امروز! بنابر این تیم IRG Review این قضاوت را به عهده خوانندگان این مطلب میگذارد که چقدر این سیاست بر تجربه آخر آنها تاثیر گذار است و اینکه آیا تصمیم سازندگان بر پافشاری بیش از حد بر روی گرافیک و بنچمارک بودن و در عین حال اپتیمازیشن بد درست میباشد یا خیر!
- گرافیک خیره کننده و چشمگیر
- تکستچر های بهتر از MOD ها
- داستان خوب
- تنوع گیمپلی بالا
- هوش مصنوعی خوب
- اپتیمازیشن بد
- لودینگ های بسیار طولانی
- خسته کننده شدن قابلیت های Nano-Suit پس از مدتی