بی شک یکی از پر طرفدار ترین سری بازی های رایانه ای سری Mega Man می باشد، سری که همه ما با آن خاطره داریم و اگر که کسی بگوید که با آنها خاطره ندارد بی شک او گیمر نیست، این سری ، سری ای است که همه آن را می شناسند و یا حداقل اسم آن را شنیده اند و همین موضوع است که این بازی را به شدت قوی و خوب میکند و حالا امروز که نسخه جدید این بازی به بازار آمده و توسط کمپانی سازنده این سری یعنی Capcom عرضه شده است باید ببینیم که این نسخه جدید به کجا رفته و دچار چه تغییراتی شده است و آیا اصلا این تغییرات مثبت یوده یا منفی بوده، برای به دست آوردن جواب این سوالات درباره این بازی با نقد و بررسی بازی Mega Man 11 از تیم IRG Review همراه ما باشید.
بگذارید با این تغییر شروع کنیم، تغییری که از نسخه قبلی یعنی نسخه ۱۰ این بازی شکل گرفت و کمپانی سازنده یعنی Capcom تصمیم گرفت تا این بازی را از حالت ۲ بعدی خارج کند و شاهد Mega Man به صورت ۳ بعدی باشیم، تغییری که باید خیلی زودتر ایجاد میشد اما خب بلاخره با تمام دیر بودنش شکل گرفت و حالا میتوانیم این سری محبوب را به صورت ۳ یعدی بازی کنیم که خیلی به ارزش این ۲ نسخه آخر اضافه میکند، همچنین در این ۲ نسخه انجین بازی یا همان موتور بازی عوض شده و حالا بازی با موتور یا همان انجین قوی تری ساخته می شود و باید انتظار این را داشته باشیم که رنگ بندی و گیم پلی و خیلی چیز ها تغییرات زیادی کنند همانطور که در نسخه قبلی هم شاهد این قضیه بودیم.
سیستم بازی مگامن دقیقا بر اساس گفتههای گیمر چیده میشود و بسته به انتخاب اوست که بازی آئان میشود یا سخت. طبیعتا دو مورد Newcomer و Easy دو بخش آسان بازی هستند و چالشهای بازی از دو مود Normal و Super Hero آغاز میشود که دمار از روزگارتان در میآورد. در حقیقت پیشروی در بازی در بخش Easy هم آنچنان آسان نیست و احتمالا شما چندباری طعم نزدیک به باخت را در آن بشنوید. برای تفاوت این دو بخش باید بگویم که مثلا در حالت آسان شما در حین سقوط از بلندیها، روباتی پرنده نجاتتان میدهد و مرگی در کار بر اثر سقوط نخواهد بود ولی در حالت Normal بازی جنین نیست. در کل این را جدا عرض میکنم که بازی را به مثابه کارتونی بودنش یک عنوان ساده نپندارید و سر به سر آن نگذارید چرا که انصافا با یکی از سختترین بازیهای اکشن پلتفرمر تاریخ طرف هستید.
اما برویم سراغ داستان بازی، چرا که داستان در بازی ها همیشه یک هسته ی اصلی بوده و هست و خواهد بود و هیچ گاه نمیتوانیم یک داستان خوب را نادیده بگیریم، سازندگان بازی باید بدانند که اگر وقت بگذارند و یک داستان خوب طراحی کنند و بنویسند بی شک هیچ کسی به آنها نمیگوید که چرا این کار را کردید و برعکس این قضیه اتفاق می افتد و همه به آن بازی احترام بیشتری می گذارند، پس اگر یک بازی را مبینیم که داستان ندارد و یا داستان قوی ندارد بی شک کم کاری سازنده آن بوده است اما در این بازی داستان چطور است؟ داستان بازی Mega Man 11، طبق عادت قدیمی مجموعه، در ارتباط با رقابتهای مهندسی و ساخت روبات بین دکتر وایت و دکتر وایلی نوشته شده است. در ابتدای بازی با فلش بکی به گذشته – که در قالب خواب دیدنهای دکتر وایلی به نمایش در میآید – طرد شدن دکتر وایلی را توسط دیگر همکارانش مشاهده میکنیم که درحال ابراز مخالفت خود با اختراع جدید دکتر وایلیاند. دکتر وایلی، مکانیزمی جدید به نام دابل گیر (Double Gear) را اختراع کرده است که با اضافه شدن به روباتها، قدرت آنها را چند برابر میکند و معتقد است که با افزایش قدرت روباتها، میتوان کارایی بیشتری از آنها دریافت کرد. اما دیگر همکارانش از جمله دکتر وایت، مخالفت خود را با این ایده اعلام میکنند و آن را کاری بسیار خطرناک میدانند. سپس دکتر وایلی که از سوی همکارانش با مخالفت مواجه شده، آنها را ترک میکند و حالا پس از سالها فکر انتقام به سرش زده است، همانطور که مشخص است داستان بازی واقعا بد نیست و خیلی هم خوب نوشته شده و طراحی شده است و به نظر من به راحتی میتواند یکی از Mega Man های خیلی خوب باشد و داستانی دارد که برای ساعات زیادی شما را سرگرم میکند و از همه مهمتر اینکه در داستان بازی نیز تنوع زیادی میبینیم که خیلی خوب است.
آخرین باری که روبات رنجر آبی پوش را در یک بازی مستقل مگامن دیدیم، سال ۲۰۱۰ بود و بعد از آن با شنیده شدن زمزمههایی مبنی بر تعطیلی برنامههای آینده مگامن و جدایی خالق آن از تیم کپکام و… تصور بر این شد که داستان مگامن بعد از ۲۲ سال به سرانجام خود رسیده است. اما چندی پیش بود که ناشر ژاپنی بازی دل هواداران سرتاسر دنیا را لرزاند و با معرفی نسخه شمارهدار جدید مگامن یعنی شماره یازدهم، این روبات دوست داشتنی را احیا کرد و بار دیگر او را در صحنه حاضر کرد. مگامن جدید با ظاهری جدید و فرمولاسیونی جدید، یک تجربه جدید اما آشنا را تداعی میکند که گرچه بیایراد نیست، اما همچنان میدرخشد.
اما باید راجع به گیم پلی این بازی نیز بگوییم که البته فکر کنم آخرین مبحثی که بررسی خواهیم کرد نیز همین خواهد بود، در این بازی شاهد گیم بسیار خوب و روانی هستیم که واقعا باید اعتراف کنم که انتظار یک گیم پلی با این کیفیت بالا و خوب بودن را نداشته ام و کنترلهای بازی مگامن ۱۱ همانند نسخههای پیشین بسیار روان طراحی شده است و بازیکنان با نگه داشتن دکمه پرش میتوانند میزان پرش کاراکتر خود را تنظیم کنند. از موارد جدیدی که به کنترلهای بازی اضافه شده است توانایی تغییر جهت مگامن در هنگام تکل کردن است که البته سازندگان جزئیات زیبایی نیز در صداگذاری و انیمیشنهای آن ایجاد کردهاند، حالا همان گیم پلی ۳ بعدی با انجین یا همان موتور نسخه قبل بهبود های لازم را گرفته است و در اختیار ماست تا به صورت کامل از آن لذت ببریم.
بازی Mega Man 11 اما بعد از هشت سال عرضه شده و عناصری را در چنتهاش قرار داده که بتواند طرفداران قدیم و جدید را به سمت و سوی خود بکشاند. این بازی بالاخره بعد از چنین سال گرافیکی دو و نیم بعدی به خود گرفته و همین موضوع تازه توانسته رنگ و لعاب خاصی به بازی ببخشد. انیمیشنهای طراحی شده برای دشمنان و خود مگامن زیبا هستند و بازی با وجود گرافیک جدید و به روز خود، دقیقا همان حس و حال نوستالژیک گذشته را تداعی میکند. البته جای کاتسینهای CGI و یا لااقل انیمهای (همانند برخی قسمتهای قبلی) خالیست و داستان سرراست بازی در یک سری تصاویر روایت میشود. گرافیک به کار رفته در عناصری چون آتش و باد و آب نیز به خوبی بوده افکتهای بمب و اسلحههای مگامن زرق و برق منحصر به فردی را دارد.
هر روباتی که قصد مبارزه با آن را دارید، نام مخصوص و قدرت انحصاری خودش را دارد و طراحی مراحل نیز با توجه به ویژگیها و خصلتهای آنان ترکیب شده است. طراحی این مراحل اما کامل به نظر نمیرسد و روندی بسیار خطی دارند. هیچ یک از مراحل نه راه مخفی دارند و نه آیتمهای قابل جمع آوری و عدم وجود این موارد باعث شده که بسیاری از مراحل بعد از مدتی تکراری به نظر برسند و یا ارزش تکرار بازی نداشته باشند. همچنین کوتاهی مراحل بازی نیز لج گیمر را تا حد زیادی در میآورد و در حقیقت میتوان ادعا کرد که بازی یازدهم مگامن کوتاهترین عنوان این سری است و میتوان آن را در دو الی سه ساعت تمام کرد.
Mega Man 11 از بازی های مثال زدنی این نسل میباشد که خیلی ها از نسخه های قبلی این سری خاطرات زیادی دارند و همین موضوع باعث شده است تا ارزش این نسخه هم بالا برود، در کل باید گفت یک گرافیک خوب و ۳ بعدی با یک گیم پلی نرم و خوب و یک داستان نسبتا خوب را در این بازی شاهد هستیم که در نهایت یک بازی قوی و خوب را به ما ارایه میدهد.
- گرافیک ۳ بعدی خوب
- موسیقی های جالب
- گیم پلی نرم و خوب
- متنوع بودن بازی
- کوتاه بودن بازی
- داستان بازی بسیار جای کار داشت