شاید یکی از بهترین بازی های دنیا که همه بازی بازان جهان آن را می شناسند و با آمدن اسم آن خیلی ها به پا می ایستند، سری بازی های Assassin’s Creed می باشد که به قدری محبوب است و خوب عمل کرده است که میتوان آن را یکی از بهریت عناوین صنعت بازی های رایانه ای دانست که شاید یکی از بزرگترین مارکت ها را در صنعت بازی های رایانه ای داشته باشد که به تازگی نسخه جدید این بازی به بازار عرضه شده است که Assassin’s Creed: Origins نام دارد، اما آیا این نسخه هم مانند خیلی از نسخه های دیگر این سری خوب عمل کرده است و میتواند یک بازی فوق العاده خوب به حساب بیاید و یا اینکه این نسخه قرار است که پایان بدی برای این مجموعه باشد؟ اگر میخواهید پاسخ را بدانید باید با نقد و بررسی بازی تازه منتشر شده ی Assassin’s Creed: Origins از تیم IRG Review همراه ما باشید.
داستان بازی Assassin’s Creed: Origins را میتوان ترکیبی از احساسات، نفرت، خیانت و عشق به خانواده دانست. در این بازی باید در نقش بایک (Bayek) از منطقه سیوا (Siwa)، به سفری در مصر باستان بروید؛ جایی که گروهی به نام Order of the Ancients، غوغایی از خون را به راه انداخته است و حال بایک باید بهعنوان یک مِجای (Medjay) یا همان محافظ فرعون و در جریان بازی محافظ مردم، با آنها مقابله کند. بازی داستانی پیوسته دارد؛ بهویژه در زمینه شخصیتپردازی مانند شمارههای دیگر Assassin’s Creed، یوبیسافت توانسته ارتباط لازم میان بازیکن با شخصیتهای درون بازی را حفظ کند. در جریان بازی، از اعضای Order of the Ancients گرفته تا مردم شهر و به قولی انپیسیها، حرفهای زیادی برای گفتن دارند و شما باید بهعنوان شخصی که خود را محافظ مردم نیز میدانید، راهحلی را برای مسائلشان پیدا کنید، البته این کار اصلی شما به حساب می آید و در این میان با کلی ماجرای دیگر سر و کله میزنید و وارد بسیاری از ماجرا های دیگر می شوید که ما این ها را برای شما عزیزان اسپویل نمیکنیم اما تا همین حد بگوییم که در داستان این بازی بسیار پیچ و خم و مسایل ریز وجود دارد که این مساله باعث میشود تا این بازی هرچه بیشتر بهتر و قوی تر به نظر برسد.
طراحی تکه به تکه مصر، و تصویری که تیم سازنده از آن برای ما خلق کرده اند، بسیار عالی صورت گرفته و خیالمان را از این بابت آسوده نگاه می دارد. حتی نکته جالب و زیبای بازی این است که تمام NPC ها هوشمن بنظر می رسند و طراحی آنها بسیار خوب بوده. حتی فرماندهان و سربازان نیز شب هنگام در حال استراحت هستند! دنیای بازی و طبیعت آن، اغلب در مناطق خشک و صحرایی خلاصه می شود، البته این گفته به معنای نبود آب نیست و ” Bayek ” شخصیت اصلی بازی، توانایی شنا و استفاده از قایق را نیز دارد و اتفاقاً همسر او، Aya نیز در این کار بسیار حرفه ای تر از خودش عمل می کند و همانند ادوارد کنوی در Assassins Creed IV: Black Flag کشتی ها رانده و مبارزه ها کرده!!! البته همین محیط های صحرایی خشک، در نوع خود بسیار جذاب هستند و در مجموع، طبیعت بازی، با وجود مناطق صحرایی، خیلی خوب و زیبا پیاده شده! علاوه بر طراحی طبیعت بازی، حیوانات درون آن نیز به بهترین شکل ممکن ظاهر می شوند و خیلی از آن لذت خواهید برد! تنوع خوب حیوانات از هر نوع، سبب شده تا گاهی دلتان بخواهد فقط بایستید و نظاره گر عکس العمل هایشان باشید! هر یک از آنان، خیلی دقیق و حساب شده، انیمشین خاص خودشان را دارند، آنها، مانند حیوانات واقعی در طول شبانه روز کارهای متفاوتی انجام می دهند، شکار می کنند، غذا می خورند! و حتی علاوه بر اینها، می توانید از پوستشان استفاده کنید تا سرگرمی خوبی هم برای خود دست و پا کرده باشید، در این بازی حیات وحش یک چیز بسیار مهم و بزرگ است و چیزی که بسیار جالب است این است که این حیات وحش برای اولین بار است که به دنیای این سری وارد شده است و حالا میبینیم که به قدری خوب و قوی کار شده است که شاید شما تصور کنید که این بازی و یا بهتر است بگوییم این سری، سال های زیادی است که در بخش حیات وحش دارد کار میکند، همه چیز بی نقص و با کیفیت فوق العاده بالا طراحی شده اند و این شمایید که تصمیم میگیرید که در این دنیای حیات وحش چه کنید، آیا با حیوانات وحشی بجنگید و یا فرار کنید، آیا حیوانات اهلی را بکشید و یا کاری به کارشان نداشته باشید.
اما باید به سراغ اصلی ترین بخش این سری یعنی گیم پلی معروف آن برویم، گیم پلی بازی در این نسخه بسیار تغییر کرده است و شاید شما در اولین برخورد با این بازی حتی فکرشم نکنید که این بازی همان سری معروف Assassin’s Creed است، گیم پلی سری به کلی دستخوش تغییرات شده و خوشبختانه، شاهد انیمیشن های سال گذشته در مبارزات نخواهیم بود! تغییری که به شدت حال و هوای مبارزات بازی را عوض کرده و به خصوص در مبارزه با دشمنان سطح بالاتر، مبارزه را نیازمند استراتژی و برنامه ریزی می کند. وقتی به گیم پلی Origins نگاه دقیق تری بیندازیم، می توانیم تغییراتی در آن احساس کنیم که بازی را از نسخه های پیشین به کلی جدا می کند. حتی طرز حرکت و راه رفتن بایک نیز تفاوت پیدا کرده و آنطور که ما می بینیم، یوبی سافت، قدم در مسیری نو نهاده که Assassins Creed: Origins شروع آن است. تغییراتی که اگر چه نوآوری شمرده نمی شوند اما می توانند منجر به تغییراتی بسیار هدفمند و انقلابی بشوند. همانند سال های گذشته، سیستم ارتقاء مهارت و سطح بازیکن وجود دارد که این دو در کنار یکدیگر، می توانند در مسیر پیشبرد بازی بسیار حائز اهمیت باشند. سیستم ارتقاء مهارات کاراکتر ها به سه شاخه مختلف تقسیم شده که هر کدام ویژگی های خاصی به شخصیت مورد نظر می بخشند. البته سیستم ارتقاء این نسخه از بازی، برخلاف وعده های پی در پی سازندگان، تغییری بنیادین نداشته و همان همیشگیست! با این وجود، اختلاف سطح شما با دشنمنان، به خصوص زمانی که سطح آنها به مراتب از شما بالاتر باشد، باعث ایجاد مبارزات سخت و چالش برانگیز بسیاری می شوند که مطمئناً از آن ها لذت خواهید برد، اما این تغییرات خیلی ها را نیز ناراضی کرده اند و شما باید خودتان با بازی کردن این عنوان ببینید که از این تغییرات به وجود آمده در این سری راضی هستید و یا این تغییرات باعث ناراحت شدن شما می شود.
اما شخصیت پردازی در این سری چیزی بوده که همه ما به دنبال آن بوده ایم و این شخصیت پردازی قوی این سری بوده که این همه طرفدار برای آن دست و پا کرده است و تقریبا در نسخه های اخیر این بازی شخصیت پردازی بسیار ضعیف شده است اما بگدارید ببینیم که در این نسخه شخصیت پردازی تا چه حد پیشرفت کرده است، بایک برخلاف بقیه اساسین ها، از مردم عادی دزدی نمی کند و مرزهای اخلاقی سفت و محکمی برای انجام ماموریت های خود در پیش گرفته است. او در طول داستان به همسر خود وفادار بوده و برای نجات خانواده و دوستانش، بار ها جان خود را به خطر می اندازد, شخصیت شوخ، خجالتی، محکم و اجتماعی بایک، باعث شده تا او در همین روزهای اولیه انتشار بازی، به صدر لیست فهرست محبوب ترین شخصیت های سری اساسینز کرید نزدیک شود, در مقابل، شخصیت پردازی سایر افراد حاضر در داستان بازی نیز به خوبی انجام شده است. آیا، همسر بایک که در طول داستان، کنترل او را هم در مواردی در دست خواهیم گرفت، به خوبی شخصیت بایک را کامل کرده و در مجموع، از این دو نفر، یک زوج دوست داشتنی می سازد. افرادی مانند ملکه کلوپاترا، ژولیو سزار و بطلمیوس نیز به رسم حضور افراد تاریخی مهم در سری اساسینز کرید، در این قسمت بازی نیز حضور دارند تا با دیدن آن ها، حسابی سر ذوق بیاید و به نویسندگان این سری، تبریک بگویید, همانطور که در مقالات قبلی نیز به این نکته اشاره کرده بودیم، در Assassin’s Creed: Origins، تمرکز داستانی روی مبارزات میان دو گروه اساسین ها و تمپلار ها، کمتر از گذشته است، همه این ها خبر از پیشرفت های زیاد بازی در بخش شخصیت پردازی دارند که این باعث میشود تا شما بتوانید بسیار بیشتر و بهتر از این بازی لذت ببرید و این خودش بهترین نقطه قوت این بازی به حساب می آید که بعد از این همه وقت بلاخره یک شخصیت پردازی بسیار خوب در یک بازی Assassin’s Creed شاهد هستیم.
اما داستان بازی از آنجا شروع می شود که بایک به دلایل شخصی خود، وارد ماجرایی برای انتقام گرفتن از سران مصر و به خصوص کاهنان مبعد که در آن دوره تاریخی، در عمل کنترل مصر را بر عهده داشتند، می شود و در طول این مسیر، انگیزه هایی مانند عدالت خواهی و آشنایی با راز های مصر باستان و سرنوشت سیب عدن که در نسخه های قبلی این سری نیز شاهد آن بودیم، می شود، اما داستان بازی به همینجا ختم نمی شود و شما باید در این بازی با مشکلات دیگری نیز دست و پنحه نرم کنید که این خودش خبر از این دارد که داستان بازی بسیار بزرگ است و پیچیدگی زیادی دارد که این نشان دهنده پیشرفت های زیادی در این مجموعه از بازی های رایانه ای می باشد.
ولی خب از هرچه که بگذریم، از موسیقی نمیتوان گذشت، موسیقی ها همیشه در بازی های رایانه ای یک حس بی نظیری به بازیکن میدهند، موسیقی های میتوانند با خوب بودن، تجربه بازی را برای شما بهبود دهند و با بد بودن تحربه یک بازی فوق العاده خوب را برای شما خراب کنند، اما شرکت Ubisoft همیشه موسیقی های خوبی را ارایه داده است اما ببینیم که در این بازی موسیقی ها چقدر خوب کار شده اند، اما زمانی که بحث از موسیقی میشود، یوبیسافت چه در زمان پخش تریلرهای قبل از انتشار بازی و چه در جریان بازی، میتواند شما را مجذوب کند. موسیقی Assassin’s Creed نقشی اساسی در ارتباط بازیکنان با میانپردهها دارد. هر یک از نتهای بازی استادانه انتخاب شدهاند و در هارمونی کاملی با جریان بازی قرار دارند. شنیدن زجههای مادری که کودکش را از دست داده یا مراسم مذهبی ساکنین شهر با ضربه زدن به ساز دایره خود، باعث شدهاند که در یک کلام شهرهای بازی زنده باشند و از قدم زدن در میان مردم لذت ببرید. موسیقی بازی همچنین در گشت و گذار میان شهرها یا در جریان مراحل نیز همراه همیشگی شما است و مهم نیست چند ساعت به آنها گوش دهید؛ باز هم تکراری نمیشوند. این کیفیت در صداگذاری نیز حفظ شده است و هر یک از شخصیتها، علیرغم پر تعداد بودنشان، صداگذاری منحصربهفردی دارند. از سوی دیگر حیات وحش بازی و شنیدن صدای پرواز دستهجمعی پلیکانها یا حملهی ناگهانی کروکودیل گرسنه به پرندههایی که به دنبال نوشیدن اندکی آب هستند، دنیای بازی را پویا و گشت و گذار در آن را پر هیجان کرده است. صدای جریان آب رودها یا صدای برخورد دو کشتی به یکدیگر یا از همه آنها لذتبخشتر صدای آغاز طوفان شن برای آنکه شما را از مسیرتان دور کند، تنها بخشی از موفقیتهای تیم صداگذاری Assassin’s Creed: Origins هستند و باید به آنها تبریک گفت، آنها واقعا باعث ایجاد تغییرات بسیار مثبت و خوبی در این سری شده اند که با توجه به اینکه این سری در وضعیت نه چندان خوبی قرار داشت حالا میتوانیم ببینیم که این بازی به روز های اوج خود باز میگردد و میتوانیم امید های زیادی به ادامه این سری داشته باشیم.
اما Ubisoft جزو شرکت هایی میباشد که همیشه از نظر بصری بهترین و زیبا ترین طرح ها را به نمایش گذاشته است و همچنین در این نسخه هم انتظار داریم تا با گرافیک بالا و چشم نوازش به سراغ ما بیاید و باعث شود تا ما هرچه بیشتر از این بازی لذت ببریم اما بگذارید گرافیک این بازی را نیز کمی نقد و بررسی کنیم تا دقیق تر ببینیم که این بازی در این بخش چه کرده است، گرافیک فنی که در این چند سال به نوعی پاشنه آشیل بازی های یوبی سافت شناخته می شود و خیلی هم مورد انتقاد قرار گرفته است. و البته همان ایرادات فنی معروف که ظاهراً کمپانی فرانسوی با آنها خیلی راحت است(!) و هنوز هم، کم و بیش در Origins دیده می می شود، به شکل بلایای طبیعی در حین بازی بر سرتان نازل شده و حتی در مواردی کاری با شما می کنند که به طور کامل از بازی خارج بشوید! گرافیک فنی بازی از هر لحاظ می توانست خیلی بهتر از اینها باشد؛ خصوصاً با توجه به بازی های قدرتمندی که این اواخر منتشر شده اند یا در آینده منتشر خواهند شد، ضعف های نه چندان بزرگ اما واضح Origins به خوبی احساس می شوند و خودنمایی می کنند. اما از حق هم نگذریم، چهره پردازی ما را ناامید نکرد و همانند نسخه پیشین، توانسته تا راضی کننده ظاهر شود. همانگونه که می دانید، گیم پلی سری به کلی دستخوش تغییرات شده و خوشبختانه، شاهد انیمیشن های سال گذشته در مبارزات نخواهیم بود! تغییری که به شدت حال و هوای مبارزات بازی را عوض کرده و به خصوص در مبارزه با دشمنان سطح بالاتر، مبارزه را نیازمند استراتژی و برنامه ریزی می کند. وقتی به گیم پلی Origins نگاه دقیق تری بیندازیم، می توانیم تغییراتی در آن احساس کنیم که بازی را از نسخه های پیشین به کلی جدا می کند. حتی طرز حرکت و راه رفتن بایک نیز تفاوت پیدا کرده و آنطور که ما می بینیم، یوبی سافت، قدم در مسیری نو نهاده که Assassins Creed: Origins شروع آن است. تغییراتی که اگر چه نوآوری شمرده نمی شوند اما می توانند منجر به تغییراتی بسیار هدفمند و انقلابی بشوند. همانند سال های گذشته، سیستم ارتقاء مهارت و سطح بازیکن وجود دارد که این دو در کنار یکدیگر، می توانند در مسیر پیشبرد بازی بسیار حائز اهمیت باشند. سیستم ارتقاء مهارات کاراکتر ها به سه شاخه مختلف تقسیم شده که هر کدام ویژگی های خاصی به شخصیت مورد نظر می بخشند. البته سیستم ارتقاء این نسخه از بازی، برخلاف وعده های پی در پی سازندگان، تغییری بنیادین نداشته و همان همیشگیست! با این وجود، اختلاف سطح شما با دشنمنان، به خصوص زمانی که سطح آنها به مراتب از شما بالاتر باشد، باعث ایجاد مبارزات سخت و چالش برانگیز بسیاری می شوند که مطمئناً از آن ها لذت خواهید برد، ولی بازی آن قدر ها هم نا میزان نیست و شما اگر در درجه سختی پایین بازی کنید و حواستان باشد تا به دشمنان سطح بالا برخورد نکنید میتوانید این بازی را به راحتی به جلو پیش ببرید، البته درست است که این بازی کمی سختی هایی در زمینه RPG بودن خود دارد اما باز هم میتوانید با داشتن دانش کمی درباره این سبک این باری را به جلو ببرید و از آن لذت ببرید.
اما مشکل همیشگی این عنوان یا این سری تکراری شدن آنن است، چیزی که همیشه ما را آزار داده است و با بازی کردن این عنوان به مدت طولانی مدت واقعا بازیکن باعث سردرگمی می شود و خب این بد است اما ما امیدوار بودیم که در این نسخه Ubisoft بتواند این مشکل را رفع کند و خب باید ببینیم که چه کرده است، درست مانند نسخه های پیشین، تکراری شدن بازی، از مشکلات جدا نشدنی این نسخه محسوب می شود. انیمیشن ها و حرکات پس از مدتی، رنگ و بوی تکرار به خودشان می گیرند و این مسئله، از نسخه ها قبل همراه این فرانچایز بوده. خصوصاً برای بازی جهان بازی مانند AC که قرار است ساعت ها با آن وقت بگذرانیم و جالب اینجاست که این نسخه، حتی نسبت به AC قبلی زودتر تکراری می شود و انیمیشنن هایی که مدام می بینید، در واقع یکی از آزار دهنده ترین مشکلات Origins شمرده می شود. اما به شخصه، موردی که از آن لذت بردم، موسیقی هنرمندانه بازی بود که واقعاً به تک تک لحظات بی مثالی که در مصر داشتم بوی بی نظیری می داد! در واقع، همین موسیقی ستودنی بود که باعث می شود در جریان بازی، برای چند دقیه هم که شده، اساسین بودن را کنار بگذارم و چشمانم را به مناظر تاریخی مصر گره بزنم. معمولاً صدا گذاری در سری AC ضعیف نبوده و در Origins نیز شاهد صداگذاری کامل و رضایت بخشی هستیم. صدای پرواز پرندگان، برخورد سلاح ها با یکدیگر و صداگذاری شخصیت های بازی به نحو احسن انجام شده و از این بابت، بازی در سطح بالایی قرار می گیرد و گاهی مواردی در بازی می بینید که با کمک همین صداگذاری عالی، می توانند به باورپذیر تر بودن مصر کمک شایانی کرده باشند و البته، حرف های زیادی با ما بزنند، واقعا تیم سازنده این بازی بسیار خوب عمل کرده است و باید از آنها تقدیر کرد که توانسته اند به این خوبی تمام این مشکلات نسخه های پیشین را پشت سر گذاشته اند و حالا با بازی کامل و بهتری در خدمت شما هستند که این خودش خبر از این دارد که در نسخه های آینده این بازی هم شاهد بهبود های بیشتری باشیم که این خودش خیلی خوب است.
اما در کل داستان بازی Assassin’s Creed: Origins را میتوان ترکیبی از احساسات، نفرت، خیانت و عشق به خانواده دانست. در این بازی باید در نقش بایک (Bayek) از منطقه سیوا (Siwa)، به سفری در مصر باستان بروید؛ جایی که گروهی به نام Order of the Ancients، غوغایی از خون را به راه انداخته است و حال بایک باید بهعنوان یک مِجای (Medjay) یا همان محافظ فرعون و در جریان بازی محافظ مردم، با آنها مقابله کند. بازی داستانی پیوسته دارد؛ بهویژه در زمینه شخصیتپردازی مانند شمارههای دیگر Assassin’s Creed، یوبیسافت توانسته ارتباط لازم میان بازیکن با شخصیتهای درون بازی را حفظ کند. در جریان بازی، از اعضای Order of the Ancients گرفته تا مردم شهر و به قولی انپیسیها، حرفهای زیادی برای گفتن دارند و شما باید بهعنوان شخصی که خود را محافظ مردم نیز میدانید، راهحلی را برای مسائلشان پیدا کنید ولی باز هم باید بگوییم که این بازی دارای داستان های فرعی بیشتری نیز می باشد که با ترکیب کردن آنها میتوانید تجربه فوق العاده ای داشته باشید که همه این ها را باید قدر دان نویسندگان خوب این بازی باشیم که به خوبی توانسته اند داستان های بزرگ و کوچکی را با هم ترکیب کنند.
اما در نهایت هم بگذارید کمی بیشتر در رابطه با داستان بازی بگوییم. بازی Assassin’s Creed: Origins بهویژه در میانپردهها موفقیت یوبیسافت را در ارائهی داستانی قوی ادامه میدهد. با ورود به هر یک از اهداف اصلی بازی که در چهار Act روایت میشود، میتوانید میانپردهای با انیمیشنهایی زیبا، موسیقیای مثال زدنی و روایتی جذاب را بشنوید و با شخصیتها در غم و اندوه یا کینه و نفرتشان شریک شوید. داستان Origins با سفر در زمان سعی دارد تا تازگی خود را حفظ کند و بازیکن را با چالشهای ذهنی پدری غمگین همراه کند. در جریان بازی از کلئوپاترا گرفته تا ژولیوس سزار و بطلمیوس را ملاقات میکنید و داستان هر کدام از این شخصیتهای تاریخی را دنبال میکنید. همکاری کلئوپاترا با سزار برای غلبه بر برادرش بطلمیوس سیزدهم، Order of the Ancients و شیوهی درگیر شدن بایک و همسرش آیا (Aya) در این زد و بندها هر کدام در جای خود بهزیبایی روایت شدهاند. داستان Assassin’s Creed: Origins میتواند بازیکن را با خود همراه کند و گاهی با گریههای مادری قلبتان را به درد آورد و گاهی شما را به تماشای ترکیدن مغزی فاسد دعوت کند، در نهایت این بازی یکی از بهترین نسخه های این سری می باشد که میتواند تجربه فوق العاده بی نظیر و خوبی را برای شما عزیزان به ارمغان بیاورد و میتوانید به راحتی با خرید این بازی ساعات خوش و خوبی را برای خودتان بسازید.
021
- گرافیک خوب بازی
- داستان بازی واقعا خوب کار شده است
- داستان های فرعی بی نظیر بازی
- گیم پلی نرم و قوی بازی
- سیستم لوت و آپگرید قوی بازی
- موسیقی های فوق العاده بازی
- مشکلات ریز فنی
- تکراری شدن بازی بعد از مدتی
- نبود تعامل با محیط و تکراری شدن انیمیشن مبارزات در زمان کوتاهی