خانه / Reviews / نقد و بررسی Journey of The Broken Circle

نقد و بررسی Journey of The Broken Circle

در این نقد و بررسی قصد داریم تا عنوان Journey of The Broken Circle که توسط Lovable Hat Cult طراحی و ساخته شده‌است، بر روی Xbox One، به شما معرفی کنیم. با تیم IRG Review در این نوشته همراه شوید.

بازی‌هایی که با تمرکز زیادی روی انتزاعی نمودن مفاهیم روانشناسی و انتقال آن به بازیکن از طریق تجربه‌های عمیق و معنادار طراحی شده‌اند، مدتی است مسیر خود را در صنعت بازی پیدا کرده‌اند. به همین دلیل مدتی‌است که در صنعت بازی، چه در مقیاس AAA و چه در مقیاس بازی‌های مستقل (البته خیلی بیشتر در مقیاس بازی‌های مستقل) عناوینی با درونمایه‌های روانشناختی و عرفانی روانه بازار می‌شوند که در میان آن‌ها می‌تواند به Medium در مقیاس بزرگ و Blasphemous در مقیاس کوچکتر اشاره کرد.

این عناوین با الهام گرفتن از فلسفه، نمادشناسی و روانشناسی، مفاهیم و پیام‌هایی را به بازیکن منتقل می‌کنند که او را به فکر فرو ببرد و یا با زاویه دید متفاوتی با مسائل دنیای واقعی رو به رو شود.

سفرِ دایره شکسته، یکی دیگر از این عناوین است که با استفاده از عناصر مختلف در بازی، تلاش دارد تا تجربه معناداری را برای مخاطب خلق کند. در این بازی شما همراه یک دایره ناقص، ماجرایی را آغاز خواهید کرد که دیدگاه شما را نسبت به مسائل زندگی تغییر می‌دهد.

طراحی گرافیکی بازی سبک منحصر به فردی دارد که در مقیاس ساده‌تری، مشابه آن را در عنوان Thomas Was Alone دیده بودیم. استفاده از سبک گرافیکی Vector و پالت‌های رنگی استفاده شده در محیط که بسیار خلاقانه انتخاب شده‌اند، پیاده‌سازی سایه‌ها، انیمیشن شخصیت‌ها و افکت‌های مربوط به محیط، در خلق یک تجربه بصری فوق‌العاده دست به دست هم می‌دهند.

زیبایی و در عین حال سادگی گرافیک بازی، بسیار دلنشین است و آن‌گونه که با فضای بازی ارتباط برقرار می‌کند و همینطور اختصاص پیش‌زمینه‌های رنگی متناسب با پالت هر شخصیت، باعث ایجاد کمترین اصطکاک روانی در پردازش عناصر بصری در این بازی می‌شود.

داستان بازی از جایی آغاز می‌شود که دایره ناقص، تصمیم می‌گیرد تا سفری را آغاز کند و به دنبال تکه گم‌شده خود بگردد. او در طی مسیر سفر،با شخصیت‌های متنوعی رو به رو می‌شود و با هرکدام از آن‌ها دیالوگ‌هایی را تجربه می‌کند که به نحوی به او در یافتن تکه گم‌شده اش، یا کسب دانش بیشتر درباره خویشتن خودش، کمک می‌کند.

شاید به گونه‌ای بتوان سفر دایره شکسته را به تلاش انسان مدرن برای نایل شدن به تکامل در سطح مادی و در این مسر، رویارویی او با مناسبات تکامل در سطح معنوی تشبیه کرد.

نحوه ارائه روایت داستان به بازیکن یکی از نقاط قوت این اثر است. بخش‌هایی که مربوط به راوی قصه می‌شود، به صورت متنی برروی محیط پدیدار می‌شود و تفکرات دایره ناقص و دیالوگ شخصیت‌ها،‌ در جعبه‌های اندیشه و جعبه‌های دیالوگ در بالای هر شخصیت به بازیکن نشان داده می‌شود.

دایره ناقص در سفر خود با شخصیت‌های مختلفی رو به رو می‌شود که در میان آن‌ها انواع حیوانات نیز در کنار شکل‌های دیگری مانند مثلث، وجود دارند. از آنجا که بازی حول محور روایت داستان می‌چرخد، هربار رویارویی بازیکن با یک شخصیت جدید، اطلاعات زیادی از داستان و مفهوم پنهان در پس این دنیای عجیب و اسرار آمیز را برای مخاطب فاش می‌کند.

بخش اصلی گیم‌پلی بازی حرکت کردن و پریدن با دایره ناقص است، با این‌حال هنگامی که در بازی پیشروی می‌کنید مکانیک‌های جدیدی در گیم‌پلی معرفی می‌شوند که دایره ناقص را با قابلیت‌هایی مانند پرواز کردن و چسبیدن به دیواره‌ها تجهیز می‌کنند. همینطور در برخی مراحل متناسب با فضای مرحله، تغییراتی در گیم‌پلی رخ می‌دهد که برای یک بازی مبتنی بر روایت، عالی پیاده‌سازی شده است و باعث می‌شود تا انتهای بازی با چالش‌ها و موقعیت‌‌های جدید رو به رو شوید.

به طور مثال، در بخشی که دایره ناقص زیر زمین می‌رود و در مجاورت مواد مذاب حرکت می‌کند، به علت بالا رفتن دمایش قاطی می‌کند و جای حرکت به چپ و راست بر روی دسته، با یکدیگر عوض می‌شوند.

موسیقی بازی فضای آرامی را در ذهن مخاطب می‌سازد و سبک پیاده‌سازی آن، موسیقی الکترونیک و امبیِنت را تداعی می‌کند. صداگذاری نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار است و موازی با داستان، گیم‌پلی و طراحی گرافیکی و با پیروی از همان رویکرد خلاقانه پیاده‌سازی شده است، با این حال نسبت به بقیه عناصر بازی ضعیف‌تر است چرا که برخی افکت‌های صوتی صدایشان کمی از اندازه‌ای که دلنشین باشد بلندتر است و پس از مدتی خسته‌کننده خواهد شد.

بازی سفر دایره شکسته، یکی از تجربه‌های ارزشمندی‌است که کمتر به آن توجه شده است و علی‌رغم دریافت جایزه بهترین روایت Indiecade 2020، اقبال چندانی در بازار نداشته است. با این حال این رویکرد نسبت به این بازی به هیچ‌وجه به دلیل ضعف بازی و یا بی‌ارزش بودن اثر نیست.

این عنوان یکی از بهترین بازی‌هایی است که با حداقل‌ها، یک تجربه روایی کامل، با یک گیم‌پلی‌ جذاب و لذتبخش و متنوع، پر از چالش‌های جدیدی که برای مدت طولانی مخاطب را درگیر با بازی نگه می‌دارد، خلق می‌کند. به شما توصیه می‌کنیم به هیچ‌وجه این عنوان را از دست ندهید.

5

5

مزایا

  • روایت فوق‌العاده
  • طراحی گرافیکی ساده و زیبا
  • گیم‌پلی متنوع
معایب

  • افکت‌های صوتی تکراری

0

0

0

0

0

گرافیک - 8
گیم‌پلی - 7.5
داستان - 8.5
موسیقی - 7

7.8

User Rating: Be the first one !

همچنین ببینید

نقد و بررسی بازی Akatsuki: Lord of the Dawn

Akatsuki: Lord of the Dawn یک بازی نقش آفرینی بی درنگ است که توسط Zoo …