خانه / Reviews / نقد و بررسی بازی Aragami 2

نقد و بررسی بازی Aragami 2

بازی های سبک مخفی کاری روندی پر فراز و نشیب را طی کرده اند و طی چند سال اخیر نیز نقش آنها به شدت کم رنگ شده، به طوری که هر ساله، تعداد بسیار اندکی بازی موفق از این ژانر منتشر می شود. در سال های قبل، بازی ‌های سبک مخفی‌ کاری جزو پرطرفدارترین های دنیای بازیهای ویدئویی محسوب می شدند که از جمله معروف ترین بازیهای این سبک می توان سری Hitman و Splinter Cell را نام برد که هر کدام تا به امروز نیز همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده اند. در سال 2016 بازی ای به نام Aragami منتشر شد که توانست سبک مخفی کاری را باری دیگر بر سر زبان ها بیندازد و آن را احیا کند. این بازی با ارائه مکانیزم های جدید خود در بخش گیم پلی، توانست تحسین منتقدین و گیمرها را برانگیزد. حال 2 Aragami پس از گذشت پنج سال از زمان انتشار نسخه اول بازگشته تا برای بار دوم بتواند بدرخشد. اما آیا توانسته به این هدف برسد و موفقیت های نسخه اول را تکرار کند؟ برای پاسخ به این سوالات، به منظور مطالعه نقد و بررسی این بازی با تیم IRG Review همراه باشید.
در نسخه اول که داستان آن در دوره فئودال ژاپن رخ می دهد، شما در نقش فردی به نام آراگامی قرار داشتید که یک روح انتقام جو با قدرت کنترل سایه ها بود. یک بازی مخفی کاری ناب که در آن می ‌توانستید در سایه ها پنهان شوید و دشمنان را بکشید. اما قسمت چالش برانگیز گیم پلی اینجا بود که اگر توسط دشمنان دیده می شدید، بدون انجام هیچ گونه مقاومتی از طرف شما، با یک ضربه از پا در می آمدید. شما نمی توانستید بپرید و اگر در معرض نور و روشنایی قرار می گرفتید، سریعا کشته می شدید.

داستان نسخه اول روایتی خطی داشت که در آن از منطقه ای به منطقه دیگر رفتید و در کل محتوای خوبی داشت. اما نسخه دوم با معرفی شخصیت‌ های مختلف و جدید، قصد دارد پیچیدگی و لایه های جدیدی در بخش داستانی ایجاد کند که در تحقق رسیدن به این هدف ناکام مانده است، به این صورت که در این نسخه با داستانی روبرو هستیم که سریعا به فراموشی سپرده می شود و هیچ گونه المان خاطره انگیزی را به همراه ندارد. نسخه اول بیشتر یک عنوان هاردکور و یک بازی مخفی کاری معمایی بود، در حالی که آراگامی 2 یک بازی اکشن و مخفی کاری مطلق است. در این بازی بیشتر پیشرفت داستان در دهکده اتفاق می‌افتد، یعنی اکثر ماموریت‌ها هیچ ارتباطی با داستان ندارند و این باعث می‌شود که احساس کنید فقط در حال انجام یکسری ماموریت ‌های بی خاصیت برای طولانی ‌تر کردن بازی هستید.
بازی دارای 10 منطقه قابل بازی و 51 ماموریت است که برخی از آنها خوب هستند و برخی دیگر طراحی افتضاحی دارند. سازندگان از بعضی مناطق چند بار به طور مکرر در مراحل بعدی استفاده کرده اند که این موضوع منجر به خسته کننده و تکراری شدن بازی می گردد.

کل مراحل بازی با محوریت انجام این 4 کار طراحی شده اند، بازیابی یا نابودی یک یا چندین آیتم، یک یا چند نفر خاص را بکشید، آدم ربایی یا نجات یک نفر و در نهایت هم مبارزه با یک باس. متاسفانه هیچ سیستم چک پوینتی در ماموریت ها وجود ندارد، یعنی اگر در حین انجام یک ماموریت بمیرید، باید همه مسیری که تا آنجا رفته بودید را دوباره طی کنید. آراگامی 1 در مورد ترور و کشتن بسیاری از اهدافی بود که به شما داده می شد. اما آیا می دانید چه چیزی آن تجربه را هیجان انگیزتر کرد؟ طراحی مراحل! برای مثال سناریوهای زیادی در نسخه اصلی وجود داشت که در آن چندین نگهبان به گونه‌ ای مستقر بودند که دید واضحی نسبت به یکدیگر داشتند، به این معنی که باید راه‌ هایی برای جدا کردن تک تک آنها پیدا کنید یا از توانایی‌های جالب خود برای کشتن چندین نفرشان به صورت همزمان استفاده کنید.

اما در آراگامی 2 چطور؟ به این صورت است که نگهبانان تقریبا به طور تصادفی و بدون هیچ فکری در پشت محل قرارگیری خود مستقر شده اند. برخی از آنها فقط ثابت می ایستند و به مکان هایی خیره می شوند که شما حتی نیازی به عبور از آن ها ندارید. عملاً هیچ ظرافت یا برنامه ریزی برای از بین بردن دشمنان مورد نیاز نیست و شما به راحتی می توانید از پس خیلی از مراحل برآیید. شما همچنین می توانید تجهیزات خود را شخصی سازی کنید، آیتم های رون را به آن اضافه کنید و آنها را رنگ کنید که مجموعه ای از گزینه های مختلف را برای شخصی سازی کاراکتر شما ارائه می دهد.

آراگامی 2 گرافیک بهبود یافته ای ندارد و فقط از مدل‌های بسیار معمولی سه بعدی موجود در عناوین cel-shading قدیمی استفاده می کند که شاید مورد پسند طرفداران آراگامی قرار نگیرد. گرافیک این نسخه یک پیشرفت فنی نسبت به بازی اول است، اما همچنان نسبتا قدیمی به نظر می رسد. با این حال، المان های بصری کوچکتر مانند انیمیشن ها بهبود یافته اند و به طور کلی گرافیک در حد متوسط است. پس از رسیدن به روستای Kakurega، ممکن است متوجه یک آهنگ زیبا در پس ‌زمینه شوید که در حال پخش است. این نقطه برجسته موسیقی متن بازی است که برای مدتی از کیفیت بالایی برخوردار است و شنیدن آن دوست داشتنی است. متأسفانه به نظر می رسد تعداد آهنگ های آن کم است و به سرعت قدیمی می شوند. بقیه جلوه های صوتی بازی کیفیت مناسبی دارند و در این زمینه جای شکایت کمی وجود دارد. بازی پس از مدتی وارد چرخه تکرار می شود و به همین علت گیم پلی آن بسیار کسل کننده می شود، خصوصا در اواخر داستان.

با اینکه بازی Aragami 2 را نمی توان دنباله‌ ای شایسته برای نسخه اول در نظر گرفت، ولی می توانست به عنوان یک بازی مخفی کاری مناسب و نسبتا لذت‌ بخش به حساب ‌آید، اگر با محتوای داستانی ضعیف و پراکنده‌ غیرضروری خود که لطمه زیادی به تجربه بازی وارد کرده است، همراه نمی شد. اگر به صورت همکاری دو نفره یا Co-op در دوره های کوتاه بازی شود، قابل تحمل است. البته مطمئنا تجربه این بازی برای هواداران بازیهای سبک مخفی کاری لذت بخش خواهد بود و به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تاکنون هرگز نسخه اول را بازی نکرده اید، فکر می کنم آراگامی 2 بازی بدی نباشد. با این حال، اگر از طرفداران نسخه اصلی هستید، این بازی یک ناامیدی بزرگ است. شاید استودیوی Lince Works احساس می ‌کرد که سختی نسخه اصلی مانع از لذت بردن دیگر بازیکنان از آن می‌ شود، اما ساختن Aragami 2 با این ایده تاسف ‌آور و خسته‌ کننده، کمی دور از انتظار بود.

5

5

مزایا

  • یک بازی سرگرم کننده مخفی کاری با مراحل چالش برانگیز
  • تجربه عالی همکاری دو نفره
  • موسیقی های دلنشین و صداگذاری عالی
  • سیستم شخصی سازی عالی
  • درخت مهارت تکامل یافته در مقایسه با نسخه اول
معایب

  • تکراری شدن گیم پلی بازی
  • وجود برخی مشکلات فنی در گیم پلی
  • روایت داستانی ضعیف
  • نبود بخش چندنفره
  • تنوع کم دشمنان و هوش مصنوعی ضعیف آنها
  • طراحی ضعیف مراحل بازی

0

0

0

0

0

گرافیک - 7.5
گیم پلی - 8
داستان - 7
موسیقی - 8

7.6

User Rating: Be the first one !

همچنین ببینید

نقد و بررسی بازی Akatsuki: Lord of the Dawn

Akatsuki: Lord of the Dawn یک بازی نقش آفرینی بی درنگ است که توسط Zoo …